L'entrevistaL'Enric va neixer a Barcelona un 10 de Gener del 1961. Va començar en el mon del periodisme al Diari de Barcelona per incorporar-se posteriorment a la CCRTV, concretament a Catalunya Ràdio al Departament d'Esports.

D'aquí va passar a TV3, on hi treballa actualment. Ha presentat i dirigit, entre altres, programes com Tot l'Esport, Gol a Gol (en diferents etapes) i ha colaborat en diferents Telenoticies, sempre en l'àmbit de l'esport.
Actualment dirigeix i presenta "Forat 18" al C33.

 

El programa Forat 18 ha estat la gran noticia pels aficionats al P&P de casa nostra. Explica'ns el perquè de la seva tornada a la graella del c33 i com veieu el seu futur.

"Forat 18" va estar gairebé sis temporades en la programació de TVC, de 1995 a 2000. Amb l'arribada de Pere Escobar a la direcció d'esports (un malalt de golf!) vam parlar de recuperar-lo, i a poc a poc vam anar donant-li forma. Finalment, aquest any vam trobar el finançament per posar-lo en marxa, i jo també vaig poder trobar temps per dedicar-me amb més plenitud. Al principi el vaig haver de simultanejar amb la direcció i presentació del GOL A GOL, però quan me'n vaig alliberar, vaig poder crear un format més complet, d'acord amb la meva idea inicial. Encara no faig el programa que jo voldria, perquè no tinc prou mitjans humans, però en el futur espero poder anar millorant els continguts i les formes del producte.

Ningú hagués imaginar l'èxit que ha tingut entre nosaltres el P&P en aquests 10 anys. S'han construit 34 (!) camps i s'han superat els 12.000 afiliats a l'ACPP. Quins creus que han estat els motius d'aquest "boom"?

És clar que hi havia una demanda social per un esport que era atractiu, però alhora prohibitiu per moltes butxaques. El P&P ha estat la gran troballa de milers de catalans amants de l'esport, l'aire lliure i la competició. I he de dir que sense l'aparició d'aquesta modalitat de golf, "Forat 18" difícilment existiria.

A títol de curiositat i aprofitant que tractes tot sovint amb gent força popular del mon de l'esport, qui coneixes que jugui a Pitch&Putt?

Aquests últims mesos he conegut gent insospitada que ha començat a jugar al P&P: un cantant de música country, un esquiador, un lampista, un fuster, un mestre... i el que més m'ha impactat és veure jugar a golf a persones afectades per una discapacitat física greu, com un cec o un paraplègic... Pel que fa a esportistes populars, Chapi Ferrer, Xavi O'Callaghan, Miquel Soler, Josep Maria Servià...

Tenim un equip català de Pitch&Putt que forma part de l'EPPA (European P&P Association) i disputa cada any campionats oficials internacionals. Creus que el P&P pot arribar a passar pel mateix que està passant el Hoquei?

Esperem que no passi el mateix, i que aviat la selecció catalana sigui oficial. La diferència respecte a l'hoquei és que, de moment, l'únic P&P organitzat que hi ha a l'estat espanyol és el català, i per tant tenim l'avantatge d'haver arribat abans. Sé que ara a la Federació Espanyola de Golf hi ha la intenció de controlar el P&P català des de Madrid, però confio que les bones relacions amb l'EPPA i la trajectòria de la selecció catalana contribueixi al reconeixement internacional, com ens mereixem!

Quin és el darrer camp que has visitat i quin resultat vas fer-hi?

Aquest Nadal vaig jugar al Portal del Roc, un camp agraït com pocs amb els pobres destralers com jo, i no em va anar pas malament... Vaig cobrir els nou primers forats amb 28 cops, un sobre el par! i després vaig baixar del núvol i vaig fer els altres nou amb 34... Ja m'hi conformo! Però sé que tot plegat és un miratge! Però què bonic i què barat és somiar!L'entrevista es va fer per correu electrònic a principis de gener.
L'Enric és un dels periodistes esportius més populars i amb més prestigi de casa nostra. Actualment és el director i responsable del programa "Forat 18" que emet cada dimecres el C33 a 2/4 de 10 del vespre i que es repeteix el diumenge a 2/4 de 9 per la mateixa cadena.