L'entrevistaL'Steve Williams va neixer a Wellington (Nova Zelanda) un 29 de Desembre del 1963.
De ben jove, amb 10 anys, va començar a jugar i fer de caddie al Club de Paraparaumu Beach i als 13 anys va començar a fer regularment de caddie malgrat que tenia hcp 2 de golf (!).

Ha treballat per Greg Norman, Raymond Floid i actualment és el caddie d'en Tiger Woods, probablement el millor golfista de tots els temps.
Les seves grans aficions són els cotxes tipus "Stock Cars" i el Rugby. Ha creat la "Fundació Steve Williams", dedicada a ajudar a jugadors del seu país amb pocs recursos econòmics.

 

Ser Caddie Professional no està a la llista de les feines que els nens petits somien ser de grans... Cap on anaven les preferències de l’Steve a la seva infancia a Nova Zelanda? Quan va ser que vas decidir dedicar-te professionalment a la feina de Caddie?

Quan era un adolescent a Nova Zelanda els meus somnis eren tres: arribar a formar part dels "All Black's" (jugador professional de Rugby de Nova Zelanda), poder pilotar un cotxe de carrers tipus "Stock Car" (una espècie de "Nascar") i arribar a ser un Caddie Professional. Afortunadament he pogut fer dues d’aquestes coses!La teva feina t’obliga a viatjar per tot el món força mesos a l’any. Com ho portes això d’estar fóra de casa tant de temps? Tens planificat fins quan t’hi dedicaràs?

Sense cap mena de dubte viatjar tant fa que la feina sigui molt difícil, especialment si es viu a Nova Zelanda. Em veig com a caddie d’en Tiger fins que trenqui el rècord de 18 majors d’en Jack i això serà el màxim per mi.

Els aficionats de Golf només veuen al Caddie portant la bossa de pals per la tele i no s’adonen que darrera seu hi ha una feina prèvia molt important. Explica’ns per sobre com prepares un Campionat important, des de que surt la prova al calendari fins que arribes al tee de l’1.

Abans de començar un torneig sempre reviso el camp i a tots els Majors camino pel camp aviat pel matí per fixar-me en la colocació de les banderes i les condicions del camp.El Caddie i el seu Jugador passen moltes estones junts. Per quants jugadors has treballat? Com els definiries professionalment parlant? Pots explicar-nos la virtut més destacada de cada un d’ells?

He treballat a temps complert per tres grans jugadors: Greg Norman, Ray Floyd i en Tiger. He estat molt afortunat ja que aquests tres jugadors els descriuria com a grans competidors i professionals extremadament dedicats.

La teva situació actual (treballes per en Tiger Woods, que possiblement és el més gran de tots els temps) ha de ser l’enveja dels Caddies del Circuit. Com és la teva relació amb la resta de Caddies? I amb els altres Jugadors? Has rebut alguna oferta important per canviar?

Els caddies tenen enveja del calendari d’en Tiger ja que juga un mínim de tornejos i encara manté el ranking número u. Altres jugadors em demanen que els faci de caddy en les meves setmanes lliures però francament no m’interessa.Professionalment parlant, quin són els teus propers objectius? N’hi ha algun que no hagis aconseguit i que et faci molta ilusió?

El nostre any està sempre basat al voltant del joc d’en Tiger en els quatre Majors, així que cada any és un objectiu guanyar-ne un d’aquests. Guanyar-ne un converteix l'any en molt exitós.

Has creat una Fundació, la “Steve Williams Foundation”. Ens pots explicar quins són els seus principals objectius i a qui va dirigida?

La Steve Williams Foundation és una fundació que ajuda golfistes juniors a Nova Zelanda, principalment aquells que venen de províncies més petites i que no tenen prou suport financer per poder desenvolupar-se com a esportistes.Parlem del Pitch&Putt, un esport molt semblant al Golf originari d’Irlanda i que a Catalunya té molt d’èxit. N’has sentit a parlar? Has tingut l’oportunitat de jugar-hi?

He sentit a parlar del Pitch and Putt però no he tingut mai l’oportunitat de jugar-hi...

Pots explicar-nos alguna anècdota divertida que t'hagui passat al camp (i que es pugui explicar). Per exemple, arribar al tee de l'1 i adonar-te que t'has oblidat del putter!!...

Open US 2000, tercera ronda. Després d’un retard degut a la boira, vam tornar al dia següent només amb tres boles a la bossa. Només començar en Tiger en fa servir una i a l'acabar el forat li dóna a un espectador (!). Només ens quedaven dues. Llavors al forat divuit n’envia una a l’Oceà de sortida..., i només ens quedava una bola. Si la darrera bola hagués anat a l’Oceà o fora límits, ara no t’estaria escrivint un email…. ;)Per acabar, una sèrie de preguntes curtes:

El millor camp on has jugat: Royal Melbourne

Un dia de golf que no oblidaràs mai: La jornada de Diumenge del British Open 2000 (Van guanyar amb 8 cops d'avantatge i van completar el "Grand Slam", és a dir, guanyar seguits els 4 Majors de Golf).

Un cop impossible: Un cop de bunker de 40-60 iàrdes.

Si el golf no s’hagués creuat a la vida de l’Steve...: M’hauria agradat ser un "All Black" (Jugador de Rugby de Nova Zelanda).

Tres desitjos: Bona salut, una bona família i que Nova Zelanda guanyi la Copa del Món de Rugby 2007!!. 

Gràcies Steve!!

 

 


L'Entrevista amb l'Steve es va fer per correu electrònic a finals de març del 2007 i es va poder fer gràcies a en Josep Ponce que va contactar-hi a mitjans de març. La traducció de l'anglès al català i viceversa és obra del nostre home de món particular, l'Adam Segalés.

L'Steve va acceptar la proposta d'entrevista a la primera, li vaig enviar les preguntes i va contestar tot just abans de sortir cap als EEUU a jugar amb en Tiger el Masters.
Només em va demanar una cosa: que a canvi de l'entrevista li enviés una ampolla de cava a casa seva. L'endemà a primera hora del matí una caixa amb tres ampolles del millor cava català que vaig trobar a Girona sortia camí de Nova Zelanda...

Haig de reconéixer que ha estat un plaer i un honor que un personatge com l'Steve Williams, que deu rebre un promig de dues-mil propostes a l'any d'entrevistes i actes semblants, s'hagi avingut a fer-ho per aquesta modesta web que parla sobre el P&P a Catalunya. Només per això li estaré agraït eternament.