L'entrevista


Pere Escobar va neixer un febrer del 1960.
Ha treballat a El Noticiero Universal, Sport, La Hoja del Lunes, Catalunya Radio, TV3, Ona Catalana...
Va entrar a TVC l'any 1991 dintre l'àrea d'Esports per retransmetre els partits de futbol. Aquesta va ser la seva tasca fins al 2002, quan va deixar els esports per moderar el programa de debat "En camp contrari". Posteriorment va ser nomenat Cap d'Esport de TV3. Actualment presenta a Catalunya Radio el programa "El Club de la Mitjanit".

Parlar de Pere Escobar en aquest país és sinònim d’Esports i TV3. Juntament amb Kike Lopez Vilalta, Arcadi Alibés i Xavier Bonastre forma part d’una generació de periodistes esportius irrepetible i que van obrir un camí fins aleshores quasi inexplorat a Catalunya, la de parlar d’Esports en Llengua Catalana.

 

Com recorda Pere Escobar aquella primera època a TV3?

Amb molta estima. Va ser epoca d’aprenentatge. Primer repetint el que ja feia a Catalunya Radio –a les transmissions- però després descobrint les possibilitats de la televisio que son increïbles. I la seva incidència en la gent, encara més que increïble.

Molta gent l’associem encara amb el famós trio format per Pichi Alonso i Sergi Albert a les retrasmissions de futbol de TV3. Tornarem a veure-us junts algun dia?

Vaig demanar-ho la temporada passada, quan tornava a fer-les, pero no van voler repetir aquella experiencia, van considerar que feia “passat”. Ho vaig lamentar. Me'ls estimo molt a tots dos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualment presentes i dirigeixes el programa de Catalunya Radio "El Club de la Mitjanit" que s'emet de dilluns a divendres de 12 a 2/4 de 2 de la matinada, un espai amb una competència ferotge. Com veus aquest nou repte?

Apassionant. La radio és magia, un hole in one d'aquells que l'únic que no el veu és el que el fa. He tornat a casa -Catalunya Radio- i això ho fa tot més fàcil i més bonic.

Tenim entès que t'agrada l'esport del Golf i el P&P i que quan disposes de temps lliure t'escapes a practicar-ho. Explica'ns perquè Pitch&Putt i no un altre tipus d'esport.

És apassionant. El repte és sempre canviant, sempre sorprenent. El camp i tu, encara que juguis contra els altres. I l'esport sempre et dona una oportunitat. El pitjor dia et regala un cop sensacional. He jugat a moltes coses... cap com aquests dos esports. I ja no parlo de la relació amb la gent... ho té tot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant una temporada vas estar al capdavant dels Esports de TV3. Si t'ho propossessin, repetiries un càrrec directiu o prefereixes la feina més periodística?

No, gràcies, gestionar personal és una feina molt difícil i molt poc gratificant. M'agrada el meu ofici, que és el de periodista.

El P&P és amb 16500 llicencies a Catalunya un dels esports federats amb més practicants a casa nostra. Com a professional de la Comunicació i amb experiència a Radio i Televisió, què creus que hauria de fer el P&P per tenir més presència mediàtica als mitjans?

Ser més valent, tenir menys por. Quan era Cap d'Esports de TV3 feiem el Forat 18. Des del P&P em demanaven un petit espai -de tant en tant- dintre el programa de golf. Vaig haver de ser jo qui separés tots dos esports i fes dos "forats 18" diferents, un pel Golf i un altre pel P&P. Això si, des del primer dia ja hi havia qui em volia explicar com havia de fer els videos...

La Federació hauria de recolçar-se en qui sàpiga de Comunicació per creixer. S'han de respectar els oficis de tothom. No val alló de "tothom sap de tot". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per acabar. Periodisme o Psiquiatria, curiosa elecció per entrar a la Universitat. Hem d'agraïr que finalment optessis per la branca periodística. Malgrat tot, i veient el panorama esportiu a nivell estatal, no puc deixar de preguntar-te... No ens estem tornant bojos amb tant de Villarato, Dr. Escobar?

Segurament m'hagués guanyat millor la vida...si, com estan les coses el meu sofà hagués estat ple de gent. Clar que per fer calers hagués hagut de traslladar la consulta a Madrid. Encara que no creguis... a Catalunya tindria molts clients potencials.L'entrevista amb en Pere Escobar es va fer per correu electrònic a finals de març.

Haig de reconeixer que m'ha fet moltíssima ilusió, potser el que més, poder entrevistar a un dels periodistes emblemàtics de Catalunya Radio i TV3. En Pere forma part de l'imaginari esportiu d'aquest país i la seva trajectòria va lligada amb la de molta gent que amb TV3 va redescobrir una nova forma de veure la televisió i les retransmissions esportives en particular.

Moltíssimes gràcies Pere!!