Handicap 21. Què és el Pitch & Putt?

El Pitch & Putt és un esport independent, que té algunes semblances amb el golf, originàri d'Irlanda i que està regulat a casa nostra per la FCPP (Federació Catalana de Pitch&Putt). Es va introduir a Catalunya de la mà del Sr. Martin Whitelaw que va construir el primer camp de P&P a Solius (Girona) a finals dels 80. Ara tenim més de 35 camps de P&P repartits per tot Catalunya i Andorra. Una de les diferències més importants amb el golf és la distància dels forats, que no poden superar els 120 metres i tots tenen "par 3", és a dir, que s'han de fer en 3 cops per complir el "par".

Una de les causes del gran éxit del P&P (més de 16.000 afiliats a l'FCPP en 20 anys d'existència) l'hem de buscar en el caràcter popular que l'ha diferenciat des del principi: fer una volta de 18 forats entre setmana a qualsevol camp no costa més de 15 Euros, lloguer de material inclós. Tampoc es necessita ser soci dels camps per poder accedir-hi.

En resum, es tracta d'un esport molt semblant al golf amb una serie de diferències importants: les distàncies, el cost de jugar-hi i el material necessari. D'aquest darrer aspecte en parlem ara mateix.